2012. november 7., szerda

A megértés szikrái - Szerelem








Mindig, amikor befelé fordulok, megkapom a válaszokat, egységbe rendeződik minden.
Megszabadulás és elengedés ... a Szerelem végtelensége.

Most Osho mutatott utat. Köszönet neki érte!

"Az átlagos elmeállapot számára nem lehetséges az, amit én szerelemnek hívok. Az csak egy nagyon egységbe rendezett lényben történhet meg. A szerelem az egységbe rendezett lény működése. Nem romantika, köze sincs ezekhez a buta dolgokhoz. Egyenesen az emberhez megy, és belenéz a lelkébe. A szerelem tehát a másik ember legbensőbb lényéhez való vonzódás - és ez egész más. Minden szerelem képes idáig növekedni, sőt, minden szerelemnek idáig kellene növekednie ...

Nem a szerelem tehát a kérdés. A tudatosságod a kérdés. Az egész nem más talán, mint egy helyzet, amelyben tudatosságod növekedhet, és éberebbé válhatsz saját magaddal kapcsolatban. ...

A szerelemnek három dimenziója van.

Az egyik állatias, ez csupán vágy, fizikai jelenség. A másik emberi, magasabb szintű a vágynál, a puszta szexualitásnál. Nem csak a másik kihasználásáról szól. Az első csak kihasználás, a másik fél csak eszköz az első dimenzióban. A másodikban a másik nem eszköz, hanem egyenrangú fél. Ugyanannyira cél önmagában, mint te, a szerelem pedig nem kizsákmányolás, hanem lényetek, örömötök, zenétek, életetek tiszta költészetének kölcsönös megosztása. Osztozás és kölcsönös. Az első birtokló, a második nem birtokló. Az első gúzsba köt, a második szárnyakat ad.

A szerelem harmadik dimenziója pedig az isteni; amikor a szerelemnek nincs tárgya, amikor a szerelem már egyáltalán nem kapcsolat, amikor a szerelem létállapottá válik. Egyszerűen szerelmes vagy - nem egy konkrét személybe, hanem egyszerűen a szerelem állapotában vagy, úgyhogy bármit teszel, szerelmesen teszed; bárkivel is találkozol, a szerelemmel találkozol. Még ha egy sziklát érintesz is meg, úgy érsz hozzá, mintha a szerelmedhez érnél; ha fákat nézel, a szemedben ott csillog a szerelem. ... " (Osho)

Ez a folyamat ... kaptam hozzá tanítómestereket.
Köszönöm a sebeket is, már értem, hogy miért is történt és történik mindez így.

"Őrizd meg sóvárgó lángolásodat, tüzedet; ne veszítsd el a szívedet. Az a sóvárgás spiritualitásod csírája. Sóvárgásod a létezéssel való egyesülés kezdete. ... Örülj neki, hogy nem lehetséges a fizikai szinten találkozni. Másképp a szerelmeseknek nem lenne módjuk az átalakulásra." (Osho)


"... együttlétetekben legyenek távolságok.
És a mennyek szellői táncoljanak kettőtök között.
Szeressétek egymást, de a szeretetből ne legyen kötelék:
Legyen az inkább hullámzó tenger lelketek partjai között."
(Khalil Gibran)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése


Magamról

Saját fotó
I AM Light, Light, Light. I AM White, White, White. I AM pure, pure, pure. I cure, cure, cure. I cure the Land, the mind, the body. I cure the soul, the heart of everybody. I AM one of you and ONE of the ALL. I came from the SUN and came from the WHOLE. Dawn has come, I AM OM and MUM, SUN is ALL and bright, LOVE is FULL and light.

Translate